Kosteuskalibrointi

Vaisalan kosteusmittalaitteiden kalibroinnit

Kalibroimme asiantuntemuksella lähes kaikki Vaisalan valmistamat kosteusmittalaitteet. Rakenteiden kosteusmittauksissa käytetyt käsimittarit mittapäillä:
HM40 (SHM40, HMP40S, HM41, HM42PROBE, HM45 ja HM46PROBE). Uudempi sarja.
kalibrointi
kalibrointi
HMI41 (HMP44, HMP42 ja HMP45, HMP46). Vanhempi sarja.

Lisäksi HM70 erilaisilla mittapäillä, HMT120/130-sarja, HMP110 mittapää sekä teollisuuslähettimet mm. HMT330-sarja ja HMP230-sarja.


Mitä kosteuskalibrointi on?

Kosteuskalibroinnissa verrataan kosteusmittalaitteen näyttämää tunnettuun referenssiarvoon määrävälein. Säännöllisellä kosteuskalibroinnilla pyritään varmistamaan tulosten oikeellisuus ajan kuluessa.

Kalibroi säännöllisesti
Kalibroi kosteusmittalaitteesi säännöllisesti niin varmistat että se toimii odotetulla tavalla. Työkaluista huolehtiminen on osa ammattitaitoa ja luo luottamusta myös asiakkaasi suuntaan. Ammattilaisen salkussa on säännöllisesti kalibroidut mittalaitteet! Palveluumme kuuluu myös kalibrointimuistutukset.

Miten kalibrointi tehdään?
Kosteusmittalaitteiden kalibrointi tehdään huolella ja tarkasti tunnettuja referenssejä käyttäen. RH Kalibrointi Oy:n referenssit on kalibroitu Kansallisessa Mittanormaalilaboratoriossa. Havaittu virhe tai lukeman korjausarvo kirjataan kalibrointitodistukseen. Tämän jälkeen suoritetaan tarvittaessa viritys (säätö) ja kalibroidaan viritetty kosteusmittalaite. Kalibrointilaitteistomme on kehitetty pitkän kokemuksen tuomalla asiantuntemuksella virhelähteet tunnistaen. Mittaustulokset säilytetään vuosien ajan. Laitteistolle on suoritettu myös vertailumittaus Mittatekniikan keskuksen kanssa (MIKES, Kansallinen Mittanormaalilaboratorio).

Kalibrointitodistus ja tarra

Kalibroinnista kirjoitetaan kalibrointitodistus asiakkaan valinnan mukaan neljässä eri kosteudessa (valittavana kosteudet 11, 33, 54, 75, 85 ja 97 % RH). Kalibrointi merkitään laitteeseen kestävällä laminoidulla tarralla. Tarkastamme lämpötilamittauksen huoneenlämpötilassa. Suoritamme myös joitakin huolto- ja korjaustoimenpiteitä mm tarvittaessa anturielementin puhdistus oikeilla aineilla ja suodattimen vaihto.

Asiakkaamme

Asiakkaina ovat erilaiset rakenteiden kosteutta mittaavat yritykset; betonin kosteuden mittaajat, kuivausyritykset, vahinkosaneeraajat, rakennusliikkeet sekä kuntotarkastajat yhden henkilön yrityksistä maan suurimpiin organisaatioihin Helsingistä Rovaniemelle — Porista Joensuuhun. Asiakkaidemme kosteusmittarilla mitataan esimerkiksi betonin kosteutta ennen pinnoitusta. Asiakkaanamme on myös sahoja, joille teemme puutavarakuivaamon kosteuslähettimien kalibrointeja ja huoltoja.

Koeputkia

Saatavana kestäviä (paksu seinämä n 2 mm) lasisia koeputkia betonin näytepalamittauksiin. Kaksi kokoa, joista pienempi tiivistyy myös HMP40S:n tulpalla.

Paketti kätevästi matkaan — palveluja postituksen helpottamiseksi. Katso lisätiedot Hinnasto-välilehden lopusta.

RH Kalibrointi Oy

jätä viesti lomakkeella
RAKENNEKOSTEUSMITTAPÄÄT
TEOLLISUUSLÄHETTIMET
METEOROLOGISET MITTAPÄÄT
TEOLLISUUDEN KANNETTAVAT MITTARIT